Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken zeebaars met langoustines

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr zeebaars (vel en graten)
16 langoustines
16 asperges
4 preibladen
1 sjalot
1 knolselderij
rode wijn
balsamico azijn
suiker
visfonds

Bereiden


  • Bak de langoustines aan en ontdoe ze van de karkassen. (bewaren)

  • Blancheer de asperges en stoof de stukjes asperge aan in wat boter.
  • Bak de zeebaars aan.
  • Blancheer de stukken prei (die achteraf als lint rond de aspergekoppen worden gedrapeerd).

  • Stoof de karkassen van de langoustines aan met de graten van de zeebaars, sjalot, selderij en wortelen.

  • Voeg er de rode wijn aan toe en laat het even inkoken.

  • Voeg er een beetje visfumet aan toe.
    Zeef de saus.

  • Laat intussen suiker en water koken tot een blonde karamel.

  • Blus met balsamico-azijn.

  • Voeg er de rode wijnsaus aan toe.

  • Nogmaals zeven, op smaak brengen en direct serveren.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Mosselen in champignon-roomsaus
    Gestoomde zalmfilets met vlierbloesem
    Ravioli van gerookte Bawykov®zalm met asperges en een beurre blanc met basilicumolie
    Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom
    gebakken zalmmoot met komkommer-yoghurtsaus
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes